23 juli, 2024

Glazen schuifwand overkapping – vergroot je leefruimte in het groen

glazenwand

Inhoud

Wie een overkapping in zijn tuin heeft, voelt zich al lichtelijk gezegend. Want zo’n overkapping zorgt ervoor dat je meer en langer van je tuin kunt genieten. Je hebt je eigen hide-away in je privé groen en het dak zorgt ervoor dat je niet langer geplaagd wordt door een buitje. Maar het kan eigenlijk nog veel mooier. Dan laat je een glazen schuifwand overkapping aanrukken. Zo’n glaswand maakt de overkapping nog een stuk aantrekkelijker. In dit artikel wordt geschetst welke mogelijke ruimtes er ineens kunnen ontstaan als je met glaswanden gaat werken onder je tuinoverkapping.

 

Algemene voordelen van een glazen schuifwand overkapping

Allereerst de algemene voordelen van zo’n glaswand die kan schuiven. Het licht van buiten wordt nergens gehinderd, dus je krijgt een natuurlijke lichtinval; vooral tijdens wintermaanden een pré. Door de glaswand te kunnen openen en sluiten, kun je de grens tussen je buitenzitje en je tuin precies zo hanteren dat je wind, regen, insecten of felle zon als het ware kunt dimmen of versterken. Door de schuifwerking van het glas kun je afhankelijk van het seizoen meer beschutting of juist meer natuur creëren. En bovendien ziet zo’n glaswand er ook erg chic uit.

 

Met een glazen schuifwand overkapping maak je nieuwe ruimtes

Dan de ruimtes die je kunt maken. Door het simpelweg plaatsen van een schuifwand in je tuinoverkapping, heb je er ineens een afsluitbare ruimte bij. Je eigen kamer midden in je tuin! Dat zou zomaar eens je favoriete prieel kunnen worden, heerlijk om er een pot thee of bakje koffie te drinken met het decor van je groen om je heen. Ook als eetkamer is zo’n ruimte ineens geschikt. Insecten weer je, invallende regen ook, maar het licht en je tuinuitzicht behoud je honderd procent. Nog een functie is die van werkruimte of thuiskantoor; tuinkantoor, kun je beter zeggen. Wellicht moet er nog een stroomkabel naar je nieuwe werkplek maar de glaswand zorgt er al voor dat je het gevoel krijgt in een fijne ruimte achter je computer te kruipen. Heb je al voldoende werkplek? Dan kun je er ook een feest- of partyruimte van maken. Is het mooi weer, dan gaan de glaswanden opengeschoven en kan het feest naadloos doorgaan in de tuin. 

 

Budget en plaatsing

Natuurlijk kost een glazen schuifwand overkapping wel geld. Bepaal eerst je budget en kijk dan welke wanden binnen je financiële mogelijkheden vallen. Bedenk dat je veelal betaalt voor twee zaken: het materiaal en de montage ervan. Een slimme klusser zou zelf ook aan de slag kunnen maar het is wel zo dat zo’n schuifwand beter door professionals kan worden gemonteerd. Let bij aankoop van een schuifwand er ook even op of die gemakkelijk schoon te maken is en te onderhouden. Ben je van plan veel koude dagen ook in je nieuwe tuinruimte door te brengen? Check dan of je nieuwe schuifwand wel een goede isolatiewaarde heeft. Ook is het slim om aandacht te besteden aan het type glas. Is het veiligheidsglas, gehard glas en bestand tegen stoten en krassen?

 

Onderhoudsklusjes

Qua onderhoud hoeft je nieuwe glazen schuifwand overkapping weinig aandacht. Zo nu en dan afstoffen, de panelen eens in de zoveel tijd met glasreiniger schoonmaken en met regelmaat de schuifrails smeren, meer is niet nodig.

Meer tips nodig? Ga dan naar Kingglass.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn